Om Klubben

Brøndby Triathlon Club historie

Brøndby Triathlon Club blev stiftet den 9. november 1989.

Den valgte bestyrelse besluttede hvilken klubfarve og klubdragt BTC skulle have, og BTC havde fået lov at bruge logoet fra Vulcan Triathlon på La Santa Sport, som stadig er på klubbens triathlontøj.

Klubben har næsten hvert år fra klubbens start arrangeret stævne, men især Brøndbys Kvindetriathlon, som blev etableret i samarbejde med forbundet i 1995, har gjort Brøndby Triathlon Club kendt i hele Danmark. Fra 500 deltagere i 1994 er deltagerantallet steget til 1350 i 2011, hvilket gør BTCs Kvindetriathlon til europas største Kvinde-Tri.

Allerede første år 1990 fik vi vores eget klublokale på “Sydgården” Bygaden 109, 2605 Brøndby, hvor vi stadig har til huse.

BTC har især i starten af klubbens historie vundet adskillige både individuelle- samt holdmedaljer i samtlige aldersklasser, og vi har flere gange været på Brøndby Rådhus for at blive hyldet for en af Danmarks mest vindende klubber.
Det betød bl.a., at vi på et tidspunkt havde over 100 medlemmer og var Danmarks 4. største klub, og det trak selvfølgelig flere både kommende og daværende landsholdsathleter til klubben. Bent Petersen var i en periode en af DKs bedste duathleter sammen med Henrik Svarre, og også Thorbjørn Sindballe var som junior medlem af BTC.

Vores akilleshæl er vores ungdomsarbejde, som vi dog ikke er alene om i Danmark. Vi er desværre nødt til at sende unge mennesker videre til de enkelte klubber i Københavns området, som har kvalificerede ungdomsafdelinger med træning for disse grupper.

Vi er gennem årene blevet en mere social og hyggelig klub med plads til alle – og især i de lidt ældre aldersgrupper, men der bliver stadig trænet på fuld kraft uanset alder – og vi scorer da også af og til medaljer især aldersgrupperne.

Klubben råder over et godt og veluddannet trænerteam, som til en hver tid kan give dig den træning du savner, er der ekstra behov så kontakt en af dem og hør om mulighed for sparring.